Hotel „Rudnik“ je objekat sa najvećim smeštajnim kapacitetom u opštini Kučevo. Gostima na raspolaganju stoje: restoran nacionalne kuhinje, sala za kongrese i seminare, diskoteka. Smeštajni kapacitet čine apartmani, jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe, kapaciteta 150 ležajeva. Hotel "Rudnik", raspolaže velikim brojem sportskih terena za male i velike sportove. Sportska hala pruža mogućnosti i za organizovanja sportskih susreta šireg značaja.

Sportski turizam

Blizina sportskih terena (košarkaških, fudbalskih, odbojkaških, rukometnih), sportske sale, polu olimpijskog bazena, trim staze, omogućava sportistima sve uslove u kreiranju fizičke forme za postizanje vrhunskih rezultata. Pripreme ženskih i muških sportskih ekipa u fudbalu, košarci, odbojci, borilačkim sportovima, plivanju i rukometu u svim fazama trnažnog procesa. Mogućnost organizacije trening mečeva sa lokalnim sportskim ekipama.

Aranžman obuhvata

  • Ishranu na bazi tri obroka (pansiona)
  • U mogućnosti smo da svim sportistima pružimo najkvalitetniju ishranu, naš tim kuvara uvek izlazi u susret u pripremanju specijalnih sportskih obroka
  • Smeštaj u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama
  • Sve sobe su opremljene TV- uređajima
  • Korišćenje sportskih terena prema potrebi
  • Korišćenje sale za predavanja i sastanke

Prepoznatljivost hotela "Rudnik" čine sportski klubovi koji su više godina unazad redovni gosti kako na letnjim tako i zimskim pripremama, a to su pre svega naši poznati i uspešni klubovi: FK "Crvena Zvezda", Džudo klub "Crvena Zvezda", FK "Partizan", KK "Partizan", FK "Banat" Zrenjanin, FK "Bask", FK "Žarkovo", KK "Zemun", Džudo reprezentacija Srbije, Omladinski Džudo Klub, Rukometni savez Srbije, RK "Obilić", RK "Dinamo Pančevo", škola fudbala "Feniks Kragujevac", PK "Beograd", PK "Niš", PK "Jagodina", PK "Pančevo" kao i mnogi drugi klubovi širom zemlje...

Lovni turizam

Obilje zelenila i šuma, bistri potoci i proplanci, potpuno odsustvo aerozagađenja čine ovaj kraj idealnim mestom za odmor i rekreaciju. Takođe, lovna područja bogata divljači i ribom bogata reka Pek pružaju odlične uslove za lovni turizam.

Speleološki turizam

Za ljubitelje speleološkog turizma tu su pećine Ceremošnja, Ravništarka (uređene pećine i otvorene za turiste) kao i Dubočka i Ševička pećina koje se istražuju. Nedaleko od Kučeva nalazi se i arheološko nalazište Viminacijum, zatim Golubački Grad, kao i Kraku Lu Jordan - arheološko turistički kompleks iz III veka nove ere.

Za prijatan boravak u Kučevu pobrinuće se hotel “Rudnik ” koji se nalazi u samom centru grada i potpuno je renoviran.

Restoran

U restoranu Hotela "Rudnik" možete uživati u nacinalnoj i internacionalnoj kuhinji. Restoran raspolaže kapacitetom od 600 mesta. Osim pansionskih i polupansionskih usluga, organizujemo i različite vidove proslava: maturske večeri, prezentacije različitog tipa, veselja i slične skupove. U sklopu restorana nalazi se i natkrivena terasa prikladna za trenutke predaha i odmora, kako u zimskom tako i u letnjem periodu, kapaciteta 90 mesta.